Koolitussari „Traditsioonid viimistluses”

„Traditsioonid viimistluses” on kaheaastane ühisprojekt, mis on saanud Lääne-Harju Koostöökogu Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondi LEADER meetme  raames kaasrahastuse positiivse otsuse.

Koolitajateks on pikaajalise restaureerimisvaldkonna kogemusega Kalle Kase (vt ka www.antiigiveeb.ee) ning looduslike viimistlusvahendite tootja-edasimüüja OÜ Safran.

Projekti tegevuskava on lühidalt järgmine:

–       Traditsioonilise lubikrohvi koolitus Ellamaa 27.-28. aprill ;

–       Traditsioonilise savikrohvi koolitus 10.-11. august 2019;

–       Avatäidete (uksed-aknad) restaureerimise koolitus 2.-3. novembril 2019 Ellamaa rahvamajas

–       Trafarettmaalingute koolitus 21.-22. märts 2020;

–       Vanade puitpõrandate restaureerimise koolitus 26.-27.septembril 2020;

–       Traditsiooniliste mustrite kasutamine kaasaegses avalikus ruumis Riisipere alevikus juunis 2020.

Projekti eesmärk on tegelikkuses aga hoopis ambitsioonikam, kui pelgalt uued oskused –  lisaks traditsiooniliste viimistlusmaterjalidele, esivanemate vaimuvara ja oskusteabe tutvustamisele eeldame ühisosa esiletoomise ja jõukohaste väljakutsete abil omavastutuse, viljeletavavate tegemiste mitmekesisuse ja teotahte kasvamist. Sestap on tegevuspaigadki valitud rahvale südamelähedased – Ellamaa rahvamaja, Nissi Kultuurikeskuse hooned ning Hatu mõisahoone – oma kätetööna ja koos loodud lahendused panevad ajahambale paremini vastu ning sarnaste väärtuste kaudu (taas)leitud sidemed ärgitavad uutele algatustele.  Kes teab, milliseid õpitubasid selle kõige tulemusel treima tuleb hakata?!

Ja muidugi koolitustel kasutatavad materjalid – otse loodusest (hea küll, suts metalli kinnituseks ja töövahendid välja arvata) ja vähimagi kahjuta loonele, vähemasti tööde lõpetamise järel (täpsemalt saab teada koolitustel). Lisaks võimaldab lähem tutvus materjalide ja töövõtetega lasta loovusel lennata ja mõjub üldjuhul väga hästi närvikavale.

Kas ja kuidas on õnnestunud projekti eesmärke täita selgub kava kohaselt jaanuaris 2021 Nissi Kultuurikeskuse ruumides. Seega, kuna Sa nagunii juba koolituse kuupäevi broneerid, palun pane endale märguanne ka sellesse perioodi aegsasti ootele.

Täpsemad teabekillud saavad nähtavaks iga koolituse eel www.vanakool.eu ja sotsiaalmeedia vahendusel. Kui Sul tekib küsimusi, ole hea, võta meiega ühendust telefonil 56475677 või aadressil info@vanakool.eu.