Koolitussari 2017 “Taluaed”

N.Käsk

Koolitussarja kava:

9.-10.04.2017 Puitaia koolitus (TOIMUNUD)

29.-30.04.2017 Talu iluaia koolitus(TOIMUNUD)

23.-24.09.2017 Viljapuude lõikamise koolitus(TOIMUNUD)

TOIMUNUD KOOLITUS:
Koolitussarja esimese mooduli „Puitaia koolitus“ raames, mis toimus  9.-10. aprillil Raplamaal, Luiste külas  said osalejad teoreetilise ülevaate erinevate looduslike tarade ehitusest ning materjalidest. Praktilise harjutuse käigus valmis ligikaudu 55 meetrit kaldtara. Koolitajaks oli Eesti Vabaõhumuuseumi konserveerimisosakonna juhataja Marike Laht.

Koolitussarja teise mooduli „Talu iluaia koolitus“ raames, mis toimus 29.-30. aprillil Läänemaa, Mõisimaa külas, said osalejad ülevaate algupärastest talumajapidamise aiavormidest, levinumatest taimeliikidest, päritolust ning taustast. Praktilise harjutuse  käigus valmis kaks lillepeenart, mis paigutati taimede kasvukoha eelistustest ning õitsemisajast lähtudes. Koolitajateks on Eesti Vabaõhumuuseumi aianduskuraator-teadur Anneli Banner ning Räpina Aianduskooli õppur.

Koolitussarja kolmanda mooduli “Viljapuude lõikamise koolitus” raames, mis toimus 23.-24. septemberis Raplamaal, Luiste külas, said osalejad teoreetilise ülevaate millal, kuidas ja kui palju korraga viljapuid lõigata ning mida panna tähele puu seisukorrast. Pakrtilise  harjutuse käigus vaatasime üle kasutatavate tööriistade olukorra, mida kus kasutada, korrastasime kaks õunapuud, anti omanikule nõu õunapuudest mida ei ole võimalik enam lõikamisega päästa, ning mida teha kui õunapuu suure oksa sees on läbiv auk. . Koolitajaks on Väino Eskla vt ka www.aiatark.ee